porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Workaholics και web teams στο Smashing Magazine

Workaholics και web teams στο Smashing Magazine

Πάντα με ενοχλούσε η στάση και η συμπεριφορά των workaholics, αν και για χρόνια δεν μπορούσα να προσδιορίσω γιατί ακριβώς. Κάποιες τραυματικές εμπειρίες όμως που προέκυψαν ξεκαθάρισαν το τοπίο.

Δε θα ήθελα να την είχα αυτή τη γνώση. Είναι μια από τις περιπτώσεις, που μεγαλώνοντας αποκτάς ανεπιθύμητες παραστάσεις, ακριβώς γιατί οι παραστάσεις αυτές είναι σαν τις βόμβες που έχουν και “παράπλευρες απώλειες”.

Τότε είπα “Δεν μπορεί να είμαι μόνος μου σε όλο αυτό. Θα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν παρόμοιες εμπειρίες.” Τελικά, αποδείχτηκε ότι πολλοί πέρασαν τέτοιες φάσεις, τόσοι πολλοί που το Smashing Magazine άξιζε να πει μια τέτοια ιστορία στους χιλιάδες αναγνώστες του. Έτσι προέκυψε το Dealing With Workaholism On Web Teams.

Ποιο είναι το πρόβλημα με τους workaholics

Όταν είσαι φρέσκος σε έναν επαγγελματικό χώρο έχεις την ορμή και τη διάθεση να τα δώσεις όλα για να βελτιωθείς, να εδραιωθείς, να πάρεις γενικά ό,τι περισσότερο μπορείς να πάρεις. Τότε το να πεις ανάμεσα σε άλλα ότι είσαι και workaholic είναι ΟΚ. Όταν όμως έχεις φύγει από αυτή τη φάση, το πράγμα αλλάζει.

Οι workaholics, έχει πια αποδειχτεί, είναι άνθρωποι που έχουν χάσει την εσωτερική τους ισορροπία. Η δουλειά είναι όλη ή σχεδόν όλη τους η ζωή. Πρόκειται για βαθιά ανασφαλείς ανθρώπους, των οποίων η αναφάλεια εκφράζεται με χαμηλή αυτοεκτίμηση, απολυταρχισμό, μεγάλο φόβο για τυχόν αποτυχία, τελειομανία κ.α. Αν αφορούσε μόνο τους ίδιους, όπως το αν θα βρει τροφή μια τίγρη στη σαβάνα αφορά μόνο αυτή και την τροφή της, το πράγμα θα τελείωνε εδώ. Όμως οι workaholics στις web ομάδες επηρεάζουν όλους τους ανθρώπους της ομάδας κι αυτό κάπως πρέπει να ειπωθεί.

Οι workaholics, ειδικά αυτοί που μετατρέπουν τη φιλοδοξία τους σε εμμονή, καταστρέφουν το mentality μιας web ομάδας και μπορούν να φέρουν σε κατάσταση απόγνωσης τους υπόλοιπους. Η αποδοτικότητα μιας ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των startups, δεν αυξάνεται βάζοντας πολύ περισσότερες ώρες δουλειάς. Σε μια ομάδα χρειάζεται ισορροπία, σεβασμός, δέσιμο και σκληρή δουλειά. Ποτέ η σκληρή δουλειά δεν είναι συνώνυμο του να είσαι workaholic.

Όλο αυτό στο Smashing Magazine

Το να φτάσει όλο αυτό το πακέτο να δημοσιευτεί στο Smashing Magazine ήταν πάρα πάρα πολύ δύσκολο, ακόμα πιο δύσκολο από την προηγούμενη φορά. (Η αλήθεια είναι ότι πολύ θα ήθελα να πω ότι απλώς έγραψα ένα κείμενο και το SM ξετρελλάθηκε και μου το δημοσίευσε σε 10 μέρες και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Δεν είναι έτσι όμως.)

Η πρώτη δυσκολία, αυτή της γλώσσας, ξεπεράστηκε γρήγορα χάρη στην εκπληκτική editor που με ανέλαβε, τη Siobhan McKeown, η οποία πήρε ένα κείμενο χαρούμενο και αφελές και το έκανε αληθινό άρθρο, χωρίς να διαστρεβλώσει τίποτα.

Οι reviewers που το είδαν μετά είχαν ενστάσεις, άλλες φορές ήπιες κι άλλες όχι και τόσο. Επειδή είναι ένα κείμενο με ισχυρή άποψη, έπρεπε να αποδείξω ότι αυτά που λέω ισχύουν: ”Πιστεύεις ότι οι workaholics είναι ανασφαλείς; Απόδειξη!”. Αυτό με έβαλε σε μια διαδικασία, που θύμισε πολύ το διδακτορικό: μεγάλη έρευνα σε βιβλιογραφία, κείμενα και πηγές μέχρι να μην μπορεί να αμφισβητηθεί λέξη. Πολύ κουραστικό αλλά κι ωραίο μαζί.

Ή άλλες φορές που ένας reviewer πρότεινε να κοπεί κάποιο μέρος του άρθρου κι εγώ έπρεπε να το υπερασπιστώ ως απαραίτητο.

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι όσοι άνθρωποι είδαν το κείμενο μέχρι να βγει, όλοι είπαν, ”ναι, αξίζει να γραφτεί κάτι για το θέμα αυτό”, πράγμα που με βοήθησε να μην τα παρατήσω.

Αρκετά όμως με το backstage. Να ξαναπώ μόνο ότι εκεί στο Smashing οι άνθρωποι είναι 100% επαγγελματίες και τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση για ό,τι κάνουν.

Διαβάστε το Dealing With Workaholism On Web Teams στο Smashing Magazine.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Πώς βελτιώθηκε η πορεία της ιστοσελίδας Panic Eye μέσα σε ένα χρόνο Ο (κακός) σχεδιασμός εφαρμογών για οδηγούς και το opinionated software -ένα άρθρο για το Navideck