porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Να μάθεις να συνεχίζεις και τα καλύτερα του 2014

Να μάθεις να συνεχίζεις και τα καλύτερα του 2014

Αυτή η μικρή κι ασήμαντη ανασκόπηση του χρόνου που τελειώνει, φέτος δεν ήθελε να γραφτεί με τίποτα. Για διάφορους λόγους και πιο πολύ απ’ όλα γιατί έκανα το λάθος να αφήσω την έξω μαυρίλα, την ξέρουμε όλοι - δε χρειάζεται αναλύσεις, να με πλησιάσει επικίνδυνα.

Με έσωσε αυτό το playlist.

Το μεγαλύτερο μήνυμα του 2014 για μένα είναι συνέχεια του περσινού: να συνεχίζεις. Ό,τι κι αν γίνει να συνεχίζεις. Οι νίκες να κρατάνε μία ώρα, οι ήττες δύο, αλλά και το ένα και το άλλο είναι παρελθόν. Για να τα κάνεις όλα αυτά, πρέπει να μάθεις να αποδέχεσαι πράγματα, να αλλάζεις προς το καλύτερο και να περπατάς στο δρόμο, ασήμαντο ή σημαντικό, που έχεις φτιάξει μέχρι τώρα.

Φυσικά, τίποτα απ’ όλα αυτά δε μετράει αν δεν έχεις αξίες κι αξιοπρέπεια.

Τα καλύτερα του 2014

 • Εντάξει, δε γίνεται να μην αρχίσω με αυτό: μέσα στο ’14 έγραψα το Dealing With Workaholism On Web Teams για το Smashing Magazine, που πήγε ανέλπιστα καλά και πρόσφατα μπήκε και σε ένα ωραίο βιβλίο. Όπως έγραφα και στο σχετικό post, αυτό είναι ένα από τα πράγματα που δε σβήνουν με το χρόνο.
 • Μέσα στη χρονιά αυτή προσπάθησα πολύ να γίνω καλύτερος UI και UX designer (συμπεριλαμβανομένου και του iOS design, άσχετα που ακόμα δε φαίνεται στο portfolio). Κάθε μέρα μαθαίνουμε, αλλά αυτή τη φορά το έκανα με σχέδιο κι ένταση: πειραματίστηκα, διάβασα και δούλεψα πολύ πάνω σε αυτό. Μέσα στη χρονιά που έρχεται θ’ αρχίσει να φαίνεται.
 • Για πρώτη φορά το Photoshop και το Illustrator βγήκαν από το workflow μου στο design. Στη θέση τους ήρθαν δύο καταπληκτικά εργαλεία, το Pixelmator και το Sketch (για το Sketch έχω και ξεχωριστό κειμενάκι). Και τα δύο με τράβηξαν για τον ίδιο λόγο: ότι δε με έκαναν να αισθάνομαι βλάκας για να κάνω τα βασικά. Στη συνέχεια ανακάλυψα κι όλα τα άλλα καλά που έχουν και που τα κάνουν μοναδικά.
 • Έχω ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” στο Γεράσιμο για το UpNorth. Και γιατί μπήκε στον κόπο να το διοργανώσει και γιατί μου έδωσε όλο το γήπεδο να παίξω μπάλα και να πω τις ιστορίες μου. Το φετινό UpNorth δε θα το ξεχάσω, ήταν μια πάρα πολύ ωραία στιγμή της χρονιάς.
 • Το porcupine letter συνεχίζει πάρα πολύ καλά. Τόσο ανέλπιστα καλά, που λέω ”τι γίνεται εδώ, ποιος μας κάνει πλάκα;”. Επειδή είναι ένα side project χωρίς απαιτήσεις και μεγάλα σχέδια, θα συνεχίζει να υπάρχει όσο θα μου είναι ευχάριστο.
 • Μέσα στο ’14 έγραψα το κείμενο που έκανε το traffic της ζωής μου, γιατί ποτέ δεν είχα 1200 μοναδικούς επισκέπτες σε μια μέρα. Χαίρομαι 1000 φορές παραπάνω που αυτό το κείμενο ήταν για τον γιο μου.
 • Άλλα κείμενα που έγραψα μέσα στο 2014 και που ίσως και να είναι καλούτσικα:
  - Hosting στη Fusioned, ένα tribute στον καλύτερο hosting provider που είχα ποτέ. Δοκιμάστε τη Fusioned, δε θα χάσετε.
  - Δύο κυρίες, ένα café, το User Interface και το User Experience Design. Μια ιστορία για το ποια είναι η διαφορά του UI από το UX design.
  - Εφαρμόζοντας τις αρχές του User Experience Design σε μεγάλα projects. Όπως το λέει ο τίτλος.
  - Yosemite & iOS8: αυτό που θέλει η Apple από τη ζωή σου. Νομίζω δεν έκανα πολλά λάθη στο τι έγραψα και στο τι βγήκε.
  - Το WIRED, οι λέξεις και το design. Το αγαπημένο μου WIRED.
  - Πού είναι οι UX Designers στα ελληνικά startups; Να πιστέψω ότι δεν τους χρειαζόμαστε; Όχι, δεν το πιστεύω.
 • Δύο ακόμα κείμενα στα αγγλικά, στο Medium:
  - The Design of Current Apps for Drivers is Bad. Let’s Improve it. Το software για τα αυτοκίνητα θέλει πολλή πολλή δουλειά ακόμα.
  - How to win in Civilization Revolution 2 (Deity Level) Εντάξει, αυτό είναι μόνο για τους μυημένους του είδους.
 • Τέλος, δύο από τις καλύτερες δουλειές μου της χρονιάς ήταν το AbZorba Games και ο Φούρνος. Βλέπω αυτά τα projects να πηγαίνουν καλά και να πετυχαίνουν αυτά τα οποία θέλουν να πετύχουν και χαίρομαι διπλά.

Να είμαστε καλά, με γερό μυαλό να κάνουμε καλύτερα πράγματα τη χρονιά που έρχεται.
Καλή χρονιά!

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

Ενα απο τα Projects μας

Astrology App

Astrology App

Design για iOS & Android

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Στο βιβλίο Work Smart, Live Healthy του Smashing Magazine Report spam