porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Η αποτυχία που είναι μέσα στο παιχνίδι και τα καλύτερα του 2013

Η αποτυχία που είναι μέσα στο παιχνίδι και τα καλύτερα του 2013

Μέσα στο 2013, τη χρονιά που τελειώνει, έκανα μια ωραία παρατήρηση. Μου ήρθε αυθόρμητα, αλλά από τη στιγμή που άρχισα να τη συνειδητοποιώ, την πρόσεχα όλο και περισσότερο: στο χώρο μας όπου τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα όσο γρήγορα ανοιγοκλείνουν τα μάτια μας, το να αποτύχεις είναι ΟΚ.

Κάθησα, δηλαδή, κάποια στιγμή και προσπάθησα να βρω κάποιον που δεν απέτυχε σε ένα νέο του ξεκίνημα, επιχειρηματικό ή όχι. Μάντεψε τι βρήκα: κανένας, μα κανένας, δε θα έχει μόνο επιτυχίες να γράψει στην αυτοβιογραφία του. Θα έχει να μας πει ιστορίες για μάχες που έδωσε κι έχασε.

Αν δεις τα πράγματα υπό αυτό το πρίσμα, όλα αλλάζουν. Δεν είναι ότι γίνεσαι φίλος με την αποτυχία, αλλά αποδέχεσαι ότι κάποιες στιγμές θα σε περιμένει καθώς στρίβεις στη γωνία. Είναι ωραίο τώρα αυτό; Όχι, αλλά that's life. Δεν έχεις επιλογή. Όπως λένε και οι σοφοί, σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες θα σηκωθείς. Αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να σηκωθείς. Δεν ξέρω πως, αλλά πρέπει.

Εντέλει, πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα. Μας μαθαίνει να εκτιμάμε αυτούς που τα κατάφεραν. Και μας θυμίζει ότι δεν υπάρχουν υπερ-ήρωες. Ακόμα και ο σούπερ Γκούφη χρειάζεται τα μαγικά φυστίκια του για να πάρει μπρος.

Τι μου άρεσε στο web design και γενικώς το 2013

Εκτός από αυτά τα ωραία, θα μπορούσα να πω και για ένα σκασμό ιστορίες που δε μου άρεσαν ή που πήγαν απερίγραπτα λάθος. Όμως δε θέλω. Θα τις πω μια άλλη χρονιά για να γελάσουμε κιόλας, γιατί ήταν κωμικοτραγικές έως φαιδρές.
Σημασία έχει ότι η χρονιά τελειώνει καλά, με ωραία πράγματα να συμβαίνουν κι άλλα που ίσως βγουν ίσως και όχι. Οπότε, το κλείνω εδώ προς το παρόν. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Καλή χρονιά. Με υγεία κι αυτοπεποίθηση. Χρειάζονται και τα δύο.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Αυτή είναι μία ιστοσελίδα Hosting στη Fusioned