porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Η αποτυχία που είναι μέσα στο παιχνίδι και τα καλύτερα του 2013

Η αποτυχία που είναι μέσα στο παιχνίδι και τα καλύτερα του 2013

Μέσα στο 2013, τη χρονιά που τελειώνει, έκανα μια ωραία παρατήρηση. Μου ήρθε αυθόρμητα, αλλά από τη στιγμή που άρχισα να τη συνειδητοποιώ, την πρόσεχα όλο και περισσότερο: στο χώρο μας όπου τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα όσο γρήγορα ανοιγοκλείνουν τα μάτια μας, το να αποτύχεις είναι ΟΚ.

Κάθησα, δηλαδή, κάποια στιγμή και προσπάθησα να βρω κάποιον που δεν απέτυχε σε ένα νέο του ξεκίνημα, επιχειρηματικό ή όχι. Μάντεψε τι βρήκα: κανένας, μα κανένας, δε θα έχει μόνο επιτυχίες να γράψει στην αυτοβιογραφία του. Θα έχει να μας πει ιστορίες για μάχες που έδωσε κι έχασε.

Αν δεις τα πράγματα υπό αυτό το πρίσμα, όλα αλλάζουν. Δεν είναι ότι γίνεσαι φίλος με την αποτυχία, αλλά αποδέχεσαι ότι κάποιες στιγμές θα σε περιμένει καθώς στρίβεις στη γωνία. Είναι ωραίο τώρα αυτό; Όχι, αλλά that's life. Δεν έχεις επιλογή. Όπως λένε και οι σοφοί, σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες θα σηκωθείς. Αν θέλεις να πετύχεις, πρέπει να σηκωθείς. Δεν ξέρω πως, αλλά πρέπει.

Εντέλει, πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα. Μας μαθαίνει να εκτιμάμε αυτούς που τα κατάφεραν. Και μας θυμίζει ότι δεν υπάρχουν υπερ-ήρωες. Ακόμα και ο σούπερ Γκούφη χρειάζεται τα μαγικά φυστίκια του για να πάρει μπρος.

Τι μου άρεσε στο web design και γενικώς το 2013

 • Μου αρέσει που το web design γίνεται χρόνο με το χρόνο πιο καθαρό, με καλύτερη τυπογραφία και πιο μεγάλες εικόνες. Φυσικά, αυτό έχει και τις παρενέργειές του π.χ. βλ. flat design, αλλά τι να κάνεις; Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
 • SASS κυρίες και κύριοι, SASS. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να γράψεις CSS σήμερα.
 • Αν δε δοκιμάσω αυτά τα υπέροχα fonts από τους H&FJ, δε θα ησυχάσω.
 • Έχω εκστασιαστεί περιμένοντας το Macaw. Νομίζω ότι θα αλλάξει το web design.
 • Επίσης, θέλω πολύ να πιάσω στα χέρια μου το Pencil με το Paper.
 • Μου άρεσε το Sketch. Ένα Illustrator για web designers. Με βασανίζουν 2-3 πραγματάκια που τα έχω μάθει αλλιώς, αλλά συνολικά ήταν super.
 • Θέλω να κάνω το Mail Pilot το βασικό μου app για email, γιατί βρίσκω πολύ σωστή τη φιλοσοφία του. Απλώς πρέπει να λύσει τα bugs του και βέβαια να μας κάνει να το εμπιστευτούμε.
 • Χαίρομαι που τα ελληνικά startups ωριμάζουν και δυναμώνουν.
 • Χρωστάω ένα ξεχωριστό post για τη Fusioned, το καλύτερο web hosting που είχα ποτέ.
 • Θαυμάζω το θρίαμβο του CSS Igniter και γενικώς είναι πολύ ωραίο να βλέπω τους φίλους μου να σκίζουν. Για παράδειγμα αυτό που κάνει η Ζαχαρένια στο Workable είναι δουλειά top class.
 • Μέσα στο 2013 μείωσα ηθελημένα ακόμα περισσότερο τα διαφορετικά πράγματα που κάνω ή θέλω να κάνω, προκειμένου να κάνω λιγότερα αλλά καλύτερα. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά χαίρομαι που την πήρα. Περισσότερο User Experience Design, καλύτερο User Interface Design, ακόμα πιο έντονα Responsive Web Design κι ακόμα καλύτερος CSS κώδικας φυσικά. Όλα τα άλλα λιγότερο.
 • Βεβαίως χαίρομαι πολύ και με τιμά που ξανά ο Φώτης μού ζήτησε να μιλήσω στο φετεινό JoomlaDay Greece, παρότι είμαι μάλλον ο τελευταίος που θα μιλούσε για Joomla. Τα slides από τις δύο φετεινές μου παρουσιάσεις, Responsive Web Design Workflow και Deconstructing the myth of workaholics in web teams είναι online για όποιον δε βαριέται να τα δει. (Γι' αυτό το τελευταίο έχω κάτι ακόμα πιο μεγάλο που έρχεται.)
 • Μου άρεσε όλο αυτό το buzz που κάνει το Medium και φυσικά πολλά, πάρα πολλά κείμενα εκεί μέσα.
  Απ'τη χαρά μου έγραψα κι εγώ δύο εκεί: το The bubble warmhole, που πλάκα πλάκα ήταν για 2 μέρες στα most recommended και το, ας το πούμε πιο είμαι-στον-κόσμο-μου, Summers.
 • Φχαριστιέμαι το porcupine letter. Όπως κάποιος ξεκινάει πλέξιμο ή κατασκευές για να χαλαρώσει, εγώ έχω αυτό. Μου αρέσει και το περιβάλλον του Mailchimp. Το έχουν βελτιώσει απίστευτα πολύ μέσα στη χρονιά που πέρασε.

Εκτός από αυτά τα ωραία, θα μπορούσα να πω και για ένα σκασμό ιστορίες που δε μου άρεσαν ή που πήγαν απερίγραπτα λάθος. Όμως δε θέλω. Θα τις πω μια άλλη χρονιά για να γελάσουμε κιόλας, γιατί ήταν κωμικοτραγικές έως φαιδρές.
Σημασία έχει ότι η χρονιά τελειώνει καλά, με ωραία πράγματα να συμβαίνουν κι άλλα που ίσως βγουν ίσως και όχι. Οπότε, το κλείνω εδώ προς το παρόν. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Καλή χρονιά. Με υγεία κι αυτοπεποίθηση. Χρειάζονται και τα δύο.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

Ενα απο τα Projects μας

Astrology App

Astrology App

Design για iOS & Android

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Αυτή είναι μία ιστοσελίδα Hosting στη Fusioned