porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › 1 χρόνος freelancing

1 χρόνος freelancing

Θα τα πω γρήγορα κι όσο γίνεται πιο απλά. Το να βγαίνεις να παίξεις μπάλα μόνος σου είναι ένα άγριο σπορ. Αλλά ίσως είναι το καλύτερο απ’ όλα.

Μέσα στο χρόνο που πέρασε 2 πράγματα κρατάω. Το καθένα από αυτά όμως έχει και τη δική του οπτική γωνία θέασης.

Όταν είσαι μόνος σου είσαι πάντα σε εγρήγορση.

Καλή οπτική γωνία: Δε σταματάς να ψάχνεσαι. Παρακολουθείς τις εξελίξεις από πολύ κοντά. Δύσκολα σε αιφνιδιάζει οτιδήποτε. Τα skils σου βελτιώνονται κάθε μέρα. Αν αύριο θελήσεις να δουλέψεις σε μια εταιρεία, δεν μπορείς να είσαι πιο προετοιμασμένος από αυτό που είσαι τώρα. Είσαι σε top φόρμα. Νιώθεις σαν τον Messi.

Κακή οπτική γωνία: Δεν ησυχάζεις ποτέ. Ακόμα και την ώρα που κοιμάσαι, σκέπτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει πιο καλά. Το να είσαι σκληρός -και μερικές φορές κυνικός- είναι μέρος του παιχνιδιού πια. Οι αποτυχίες βαραίνουν μόνο τη δική σου πλάτη. Όταν γίνει η στραβή there’s nowhere to hide. Νιώθεις σαν τον pacman που τον κυνηγάνε τα φαντάσματα.

Όταν είσαι μόνος σου είσαι (αναγκαστικά) καλός σε πολλά πράγματα

Καλή οπτική γωνία: Γίνεσαι ανταγωνιστικός σε πολλά επίπεδα. Μπορείς να καταφέρεις πράγματα που σε άλλη περίπτωση θα σου φαίνονταν απίθανα. Νιώθεις μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύεις πως ό,τι κι αν προκύψει θα τα καταφέρεις. Πιάνεις πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Νιώθεις σαν τον David Copperfield. “Θέλετε και θάλασσα; Θα σας φέρουμε και θάλασσα.”

Κακή οπτική γωνία: Όσο καλός κι αν γίνεσαι γενικά, σε τίποτα δε φτάνεις τη γνώση σου στο άριστα. Συχνά αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα που δε σου αρέσουν καθόλου. Αυτό το ρομαντικό της ιστορίας που κάποτε αρκούσε για να προχωρήσουν τα πράγματα είναι πια επιστημονική φαντασία. Σταματάς να πειραματίζεσαι και να παίζεις. Νιώθεις σαν Άγιος Βασίλης το Πάσχα. Εντελώς άσχετος.

Πάντως συνεχίζω να μη βλέπω τον εαυτό μου ως freelancer. Ευτυχώς, έχω γύρω μου ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί και ο ένας βοηθάει τον άλλο. Αν αυτό δεν το έχουμε φωνάξει ακόμα, είναι γιατί δεν έχουμε βρει την ακριβή μορφή του. Το porcupine colors συνεχίζει να είναι ένα μικρό studio γύρω από το Web design & development.

Αντί επιλόγου, ακολουθεί ένα πλήρως υποκειμενικό πινακάκι με τα skills μου πριν από ένα χρόνο και σήμερα. Το πως έθεσα τα άριστα και γιατί με βαθμολόγησα όπως με βαθμολόγησα είναι μια μεγάλη ιστορία, που μάλλον χρειάζεται ένα ακόμα post που να τα εξηγεί. Οπότε, ας το αφήσουμε προς το παρόν κι ας πούμε ότι προσπάθησα να είμαι αντικειμενικός στην υποκειμενικότητά μου.

skills chart

Και του χρόνου.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Τύχη Ampersand